Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pozitivan utjecaj igara na razvoj djece

Zašto je dobro igrati se?

Zasigurno je svima već dobro poznato da igra predstavlja najbolju metodu putem koje djeca svih uzrasta uče i razvijaju se.

Igra prije svega pozitivno utječe na tjelesni i psihološki razvoj djece. Igra utječe na usvajanje motoričkih sposobnosti jer djeca skaču, trče, provlače se i pužu, bacaju i kotrljaju.

Kako dijete raste tako se širi njegov interes i znatiželja, te i igre postaju složenije. Važno je i to da igru karakterizira divergentnost, te dijete razvija svoju maštu i kreativnost. Igrom djeca razvijaju pamćenje, koncentraciju i ulažu također određeni intelektualni napor.

Djeca kroz igru stupaju u socijalne odnose, te uče važne socijalne vještine, spoznaju što je to međusobna suradnja, solidarnost.

Stručni suradnik, igraonice.hr
Sanja Kekić,
psiholog

Ostali naslovi

dječje igraonice

Igraonice.hr - uvodni tekst

U naših pet igraonica u zagrebu dočarali smo djeci pet različitih svjetova , igraonice su tematski uređene do detalja.

BAJKA, JUNGLE PLAY 1, DVORAC CAMELOT, JUNGLE PLAY 2, CIRKUS...

dječje igraonice

Priprema djeteta za osnovnu školu

Polazak u osnovnu školu može biti stresan za djete ukoliko ga dobro ne pripremimo za prve školske dane i obveze koje slijede. Priprema djeteta za školu počinje s vrtićkom dobi. Vrlo je važno da dijete već u toj dobi počne sticati radne navike, kao i da spomenute navike predstavljaju zadovoljstv...